M atspiran drivs av Marie Öhman, kockutbildad med drygt 25 års yrkeserfarenhet från restauranger och hotell runt om i Sverige. Internationella influenser får hon genom sina resor runt världen där hon allt som oftast letar sig in i de olika köken för att hämta kunskap och inspiration.
Arbetsplatserna har varit många; från små exklusiva restauranger till stora konferensanläggningar. Vikten av att vara lyhörd för gästens behov och önskemål och att alltid leverera med hög kvalitets- och servicenivå är en ledstjärna.
Genom Matverkstaden och Cateringen kan jag kombinera det jag gillar bäst; laga mat och hjälpa människor att tillgodose deras behov. De olika uppdragen gör att jag utvecklas och mättar min hunger på nya möten och utmaningar.
- Viljan att tillgodose gästens önskemål och förväntningar och att få vara delaktig i att arrangemang blir lyckade. Det driver mig och min lust till mat, människor och service!
- När jag senare i livet utbildade mig till yrkeslärare kunde jag dela med mig av erfarenheter och kontaktnät till unga och kunskaps-hungriga elever. Med Matspiran kan jag, i samarbete med näringslivet, skapa utbildningar som är flexibla och hållbara, både ur miljö- och tidsperspektiv.
Marie Öhman