Om Matspiran

marie ommatspiran

M atspiran drivs av Marie Öhman, kockutbildad med drygt 25 års yrkeserfarenhet från restauranger och hotell runt om i Sverige. Internationella influenser får hon genom sina resor runt världen där hon allt som oftast letar sig in i de olika köken för att hämta kunskap och inspiration.

Arbetsplatserna har varit många; från små exklusiva restauranger till stora konferensanläggningar. Vikten av att vara lyhörd för gästens behov och önskemål och att alltid leverera med hög kvalitets- och servicenivå är en ledstjärna.

Genom Matverkstaden och Cateringen kan jag kombinera det jag gillar bäst; laga mat och hjälpa människor att tillgodose deras behov.  De olika uppdragen gör att jag utvecklas och mättar min hunger på nya möten och utmaningar.

- Viljan att tillgodose gästens önskemål och förväntningar och att få vara delaktig i att arrangemang blir lyckade. Det driver mig och min lust till mat, människor och service!

- När jag senare i livet utbildade mig till yrkeslärare kunde jag dela med mig av erfarenheter och kontaktnät till unga och kunskaps-hungriga elever. Med Matspiran kan jag, i samarbete med näringslivet, skapa utbildningar som är flexibla och hållbara, både ur miljö- och tidsperspektiv.
Marie Öhman

Under hösten

Då hotell- och restaurang-branschen är i stort behov av personal och kompentens kommer jag under resten av året 2022 jobba ännu mer med utbildning och kompetensförsörjning.

 

Detta innebär att restaurang- och cateringverksamheten kommer gå på sparlåga fram till årsskiftet.

Men; vi är snart tillbaka och håller er underrättade när det är något kul på gång.

 

Vi ses/ Marie

Utlåtanden

Tack för en fantastisk bröllopsmiddag! Bra bemötande, välorganiserat och fantastisk mat! Både vi och gästerna tycker maten var i världsklass!

//Anna & Johan

 

 

”Sitter i soffan efter en gudomligt god femrätters måltid på Matspiran. Det var längesen man åt och drack så gott”

 

 

”Fantastisk god nyårssupé, allt var perfekt. Så välsmakande och njutbart.”

 

 

”Fantastisk mat i mysig miljö”